Innan jag dör - en bucketlist

share | | Kommentera

Häromdagen frågade Anneli mig vad jag vill bli när jag blir stor. Diskussionen var utirån ett yrkesperspektiv, alltså vad vi vill jobba med. Hon har en väldigt tydlig och bestämd målbild. För 10-15 år sedan hade jag nog kunnat svara idag har jag just inget svar på den frågan. Det beror till stor del på att jag inte längre definierar mig via vad jag jobbar med men också för att jag alltid svarat på sådana frågor utifrån en realistisk syn på vad jag tror vara rimligt utifrån min nuvarande position.

Men om jag tillåter mig själv att släppa det realistiska tänkandet så skulle jag vilja kunna leva på att inspirera andra på olika sätt. Dels att utmana sig själva men också att respektera sig själva och varandra mer. Jag har inga ambitioner eller drömmar om att tjäna feta stålar men tillräckligt för att kunna uppleva mina övriga drömmar.

Så vad har jag drömmar, hur ser min bucketlist ut? Den är långt ifrån komplett eller definitiv men här är några saker jag vill göra eller uppleva. Vissa saker har varit med mig sen ungdomen, andra är betydligt nyare.

Azorerna
För de som inte vet så är Azorerna en portugisisk ögrupp mitt i Atlanten. Ända sedan jag läste om Azorerna i en resekatalog för 25 år sedan har jag drömt om att resa dit. Naturen är det som lockar mest.

Transvulcania Ultra Marathon
Det finns många lopp jag tittat på och vill springa men det här var det första ultraloppet jag hörde talas om och har fastnat i mitt huvud. Nån gång vill jag springa ett Skyrunning-lopp och jag är är nästan säker på att det kommer att bli Transvulcania.

Bestiga Kebnekaise
Man behöver inte åka jorden runt för att få häftiga naturupplevelser, vi har faktiskt en helt otrolig fjällvärld som jag tycker att alla borde besöka. Att bestiga Sveriges högsta punkt känns därför som ett litet måste, på ett bra sätt!

Dolomiterna
Naturen och de enorma vyerna. Varje gång jag ser en bild från de italienska alperna vill jag bara packa väskan och åka dit. Det är något med dessa höga berg.

Island
Lite som med Azorerna har Island alltid funnit i mitt bakhuvud. Jag vill bada i de varma källorna, se alla dessa vattenfall och uppleva den vilda naturen.

Stuga mitt i ingenstans
Min bild av en stuga mitt i ingenstans är nog egentligen ganska romantiserad, jag tror inte jag skulle klara av att bo så. Men tanken på att ha en stuga långt från den vanliga civilisationen mitt i skogen i anslutning till något fjäll, en stuga att kunna fly till när den vanliga världen känns för mörk är otroligt lockande.