Anmäld!

share | | Kommentera

Förra veckan bestämde jag mig. Lite grann av en slump var det men nu är det gjort. Jag är anmälad till Vemdalen Fjällmaraton 45km.

Jag har ju under vintern och våren inte vågat planera någonting för jag inte känt mig redo. Tanken på att tävling och planerade lopp har varit förknippat med en del stress och ångest. Det krävs träning, jag vill (eller ville) prestera och har svårt att se det för vad det är eller i alla fall borde vara.

Det är inte helt utan stress men jag har släppt prestationskravet. Träningen ger mig mer glädje än någonsin även om jag ibland får stanna upp och säga åt mig själv då jag kommer på mig med att titta på veckomängden lite för mycket. Faktum är att jag springer mer nu än vad jag gjort tidigare och i princip helt utan press. Nu har det dessutom äntligen blivit bart på stigarna så det är extra inspirerande.

Av bara farten så anmälde jag mig till Långa terräng-DM som går nästa vecka i Edsbyn. Kanske inte direkt stiglöpning men jag känner för att komma hemifrån och springa lite grann plus att jag behöver jobba lite på farten. 12 km terrängspår lär göra ont i bröstet :)